australian terrier Ik ben Anita te Grotenhuis en samen met ons gezin wonen we in het kleine maar leuke dorp Ulft, gelegen vlak aan de Duitse grens en toch ook weer dicht bij Arnhem.
Opgegroeid met honden was het vanzelfsprekend dat er ook in ons gezin honden horen.
Om een populatie goed en divers te houden betekent, dat daar meer bij komt kijken dan een leuk reutje uit zoeken en om mijn kennis te verbreden ben ik begonnen met de opleiding KK1 en KK2,beide verzorgd door de Raad van Beheer.

Met veel plezier heb ik deze studies doorlopen en  met goed resultaat  zowel de KK1 als de KK2 afgerond .Deze twee cursussen waren nodig om te kunnen beginnen aan de cursus  Exterieur en Beweging die ook met een goed resultaat behaald is.
De weg naar het Keurmeesterschap is nu vrij.

Er worden door de RvB en andere kynologen Verenigingen regelmatig lezingen georganiseerd die erg interessant zijn, het is goed om je mind te verbreden en up to date te blijven.

Regelmatig bezoeken we shows in het binnen en buitenland om onze honden aan de diverse keurmeesters voor te stellen en zijn blij en trots te mogen zeggen dat we al diverse kampioen honden in onze roedel hebben .

Gezondheid is ook erg belangrijk , eigenlijk nog wel belangrijker dan het uiterlijk. We hebben een kleine populatie Australische Terriers  in Nederland, dat maakt het noodzakelijk om contacten te  hebben met fokkers over de hele wereld. of het nu Engeland, Finland, Duitsland of Amerika is. Het is erg goed én leuk om met andere fokkers over dit leuke ras te kunnen praten.

Het is ook erg belangrijk dat we over 20 jaar nog steeds een leuk , mooi en gezond ras hebben. Daarom probeer ik te fokken met een laag inteeltcoëfficiënt zodat we een grote diversiteit aan genen behouden die voor de gezondheid van een ras erg belangrijk zijn.

Onze Australische Terriër puppies worden in bij ons in huis, in de woonkamer, geboren en hier liefdevol en uitstekend gesocialiseerd te midden van onze roedel groot gebracht.
We hebben geen hondenkamers of kennels, we vinden het prettig dat onze pups vanaf dag 1 deel uit maken van ons gezin met alle daarbij komende geluiden, geurtjes, bewegingen ect.

Het is erg  fijn  te weten waar onze pups heen gaan en we stellen het bijzonder op prijs om van te voren kennis te maken. Een pup over de telefoon verkopen en ophalen doen we niet.
Ook vinden we het prettig om contact te onderhouden zodat we kunnen volgen hoe het met de pup gaat en hoe hij/zij zich ontwikkelt .

Wanneer u uw pup mee naar huis neemt begint voor u  nieuwe fase met uw nieuwe huisgenoot met alle bijkomende vragen. Indien u het op prijs stelt zullen we proberen u zo goed als we kunnen u hierin te begeleiden.

U kunt ons altijd een email sturen info@australianterrier.nl  of bellen op 06-51641236

Site door: Marco Bax