Algemeen beeld:een krachtige lage hond, tamelijk lang in verhouding tot zijn grootte. Een sterk terrier karakter, levendig, actief en goed gebouwd. Zijn ongetrimde, ruwe vacht met een goed afgetekende kraag rond de nek die gaat tot het borstbeen, en zijn lange sterke hoofd helpen nog zijn taaie en ongekunstelde verschijning te verstevigen.

Gedrag en temperament:In hoofdzaak een werkende terrier, maar zijn getrouwheid en gelijkmatig gedrag maken hem eveneens geschikt als gezelschapshond.

Hoofd:De schedel is bedekt met een zachte kuif (topknot)
Schedelgedeelte:
Schedel lang vlak, matige breedte, vol tussen de ogen
Stop: lichte, maar toch aangeduide stop.
Snuitgedeelte:
Neus: zwart, middelmatig groot. De neus komt in verlening met de voorsnuit.
Snuit: Sterk en krachtig, gelijke schedel- en neuslengte. De snuit moet sterk zijn en mag niet onder de ogen weg vallen. De lengte en de sterkte van de snuit zijn uiterst belangrijk voor het bekomen van een sterke en krachtige kaak.
Lippen: zwart, goed aansluitend en strak
Ogen: moeten klein en ovaal zijn, met een doordringende uitdrukking. donderbruine kleur, goed van elkaar geplaatst en niet uitpuilend.
Oren: klein, rechtopstaand, puntig, goed gedragen, matig ver van elkaar verwijderd. Vrij van lange haren, en zeer bewegelijk in gebruik ( uitgezonderd puppies jonger dan 6 maanden)
Hals: Goed in lengte, licht gebogen, sterk en vloeiend overgaand in de goed gehoekte ( goed schuin liggende) schouder.

Annabel vom Schloss Mordor

Annabel vom Schloss Mordor

Lichaam: Lang in verhouding tot hoogte, sterk gebouwd. Wanneer men het lichaam beoordeelt moet men rekening houden met wat in het algemeen beschreven wordt; een krachtige, lage hond, eerder lang in proportie dan hoog.
Rug: Rechte bovenbelijning
lendenen: Sterk
Borstkas: Middelmatige diepte en breedte, met goed gewelfde ribben. Voorborst goed ontwikkeld, borstkas relatief diep.
Flanken: Goed dalend.
Staart: Hoog aangezet, omhoog gedragen, maar niet over de rug.

Ledematen:
Voorste ledematen: Goed bot, recht en van voor gezien parallel geplaatst. De voorbenen zijn licht bevederd naar de polsen toe.
Polsen: Recht, niet schuin geplaatst.
Achterste ledematen: Matige lengte van de achterhand, breed. Van achter gezien parallel geplaatst van hak tot voet, niet te dicht of te ver uit elkaar geplaatst.
Dijen: Sterk en bespierd.
Knie: Goed gehoekt.
Hakken: Goed gehoekt en laag geplaatst.
Voeten: Klein, rond, compact, goede voetzolen, tenen dicht bij elkaar geplaatst en matig gebogen. Niet naar binnen of naar buiten draaiend, met sterke, zwarte of dondere teennagels.

Beweging: De beweging is vrij, recht, verend en krachtig. Van voren gezien bewegen de voorbenen zich recht vooruit, zonder losheid in schouders, ellebogen of polsen. De achterbenen geven een goede stuwkracht, met vrije beweging van knie en hakken. Van achter gezien bewegen de achterbenen van hak tot grond parallel. De beweging is noch te nauw, noch te wijd.

Vacht:
Haar: De lichaamsvacht bestaat uit een harde, recht, dichte bovenvacht, die ongeveer 6 cm ( ong 2 inches) lang is, met korte, zachte ondervacht. De snuit, het onderste deel van de benen en de voeten mogen geen lang haar hebben.
Kleur:
A) Blauw of donder grijs-blauw, met een rijke tan ( niet zandkleurig) op het gezicht, de oren, het onderlichaam, het onderste deel van de benen, de voeten, rondom de anus ( puppies uitgezonderd). Hoe rijker de kleur en hoe beter afgelijnd, des te beter. De zwart aftekening in het tan is verwerpelijk. Topknot blauw, zilver of lichter van tint dan de hoofdkleur.
B) Zuiver zandkleurig of rood. Zwartaftekening of donkere vlekken zijn verwerpelijk. Een topknot met een lichtere kleur is aanvaardbaar.

Hoogte en gewicht:
Hoogte: Gewenste hoogte ong 25 cm schofthoogte, teven iets minder.
Gewicht: Gewenst gewicht ongeveer 8.5 kg voor reuen, teven iets minder

Site door: Marco Bax