Over ons

Australian Terrier vom Schloß Mordor Anita te Grotenhuis Rougoor Ulft

Ik ben Anita te Grotenhuis en samen met ons gezin wonen we in het kleine maar leuke dorp Ulft, gelegen vlak aan de Duitse grens en toch ook weer dicht bij Arnhem.

Om een ras zo gezond mogelijk proberen te houden betekent, dat daar meer bij komt kijken dan zomaar een leuk reutje uit zoeken. Om mijn kennis te verbreden ben ik destijds begonnen met de opleiding KK1 en KK2, beide verzorgd door de Raad van Beheer.

Met veel plezier heb ik deze studies doorlopen en  met goed resultaat  zowel de KK1 als de KK2 afgerond .Deze twee cursussen waren nodig om te kunnen beginnen aan de cursus  Exterieur en Beweging die ook met een goed resultaat behaald is. De weg naar het Keurmeesterschap is nu vrij.

Er worden door de RvB en andere kynologenVerenigingen regelmatig lezingen georganiseerd die erg interessant zijn, het is goed om je mind te verbreden en up to date te blijven.

Gezondheid is ook erg belangrijk, eigenlijk nog wel belangrijker dan het uiterlijk. We hebben een vrij kleine populatie Australische Terriërs. dat maakt het noodzakelijk om contacten te hebben met fokkers over de hele wereld. Of het nu Engeland, Finland, Duitsland of Amerika is. Het is erg goed én leuk om met andere fokkers over dit leuke ras te kunnen praten.

Het is ook erg belangrijk dat we over 20 jaar nog steeds een leuk , gezond en mooi ras hebben. Daarom probeer ik te fokken met een zo laag mogelijk inteeltcoëfficiënt en verwantschap zodat we een grote diversiteit aan genen behouden die voor de gezondheid van een ras erg belangrijk zijn.

Wij fokken sinds 2004. Onze Australische Terriër puppies worden in bij ons in huis, in de woonkamer, geboren en hier liefdevol en uitstekend gesocialiseerd te midden van onze roedel groot gebracht.
We hebben geen honden kamers of kennels, we vinden het prettig en belangrijk dat onze pups vanaf dag 1 deel uit maken van ons gezin met alle daarbij komende geluiden, geurtjes, bewegingen ect. om ze op deze manier een zo goed mogelijke basis mee te geven.

 

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie, we zijn bereikbaar op

info@australianterrier.nl  of 06-51641236.

World Dogshow Zagreb ´24

Int. Nat. Dogshow Rijnland

Int. Dogshow Karlsruhe (Dui) 12-11-´23